Huiswerkbegeleiding Middelbare School

Het zelfstandig maken en leren van huiswerk is voor veel scholieren een opgave. Op de juiste manier leren, op tijd beginnen met voorbereiden op toetsen, moeilijke stof thuis alleen uitzoeken en niet afgeleid worden door mobieltje en sociale media is voor velen elke dag weer een strijd. Daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken.

Omdat elke leerling niet hetzelde is, biedt ExamenGeslaagd individuele huiswerkbegeleiding aan! Op die manier kan de leerling één-op-één aandacht krijgen, waardoor vaak minder uur begeleiding per week nodig is. Reizen naar een locatie is ook niet meer nodig, wij komen aan huis bij de leerling.

Hoe werkt het?

ExamenGeslaagd biedt huiswerkbegeleiding individueel aan huis. Veel aandacht gaat uit naar het plannen van werkzaamheden. Uit ervaring blijkt dat het puber-brein het vooral lastig vindt om, naast concentratie, overzicht op de werkzaamheden te krijgen. Daarom gaat het plannen van het schoolwerk bij ons ook verder dan alleen de aanwezigheidsmomenten, maar bestrijkt het de gehele week.

Op deze manier ontstaat voor je zoon of dochter een reëel beeld van de te verrichten school werkzaamheden. Daarnaast is er natuurlijk veel aandacht voor de schoolresultaten. Maandelijks worden de meest recente cijfers besproken en op basis daarvan aandachtspunten en doelen gesteld.

Is huiswerkbegeleiding wel nodig?

Als ouder gun je je kind dat het succesvol is. Maar ook zelf wil je graag dat de schoolprestaties van je zoon of dochter op niveau zijn. Je wilt je kind graag helpen en begeleiden, maar hebt er simpelweg niet de tijd of kennis voor, of je zoon of dochter staat er niet voor open. Daarin sta je zeker niet alleen en dan is het een geruststellend idee dat je het in handen kan geven van een professional. Dat betekent onder begeleiding huiswerk plannen, maken, leren en laten overhoren. Met als gevolg betere schoolresultaten, minder discussies thuis en een zoon of dochter met meer zelfvertrouwen. 

Bij ExamenGeslaagd kunnen kinderen in een vertrouwde maar onafhankelijke omgeving onder professionele begeleiding hun huiswerk doen. Geen afleiding voor je kind, maar ook geen ouders die er bovenop zitten. Aan het einde is het huiswerk wellicht nog niet helemaal af, maar weet je kind wel precies wanneer het wat nog moet doen. Dat schept rust, in het hoofd van je kind én voor jou thuis!

Waarom ExamenGeslaagd?

Coaching

Naast de huiswerkbegeleiding biedt ExamenGeslaagd ook coaching voor leerlingen in het basis- en middelbare onderwijs. ExamenGeslaagd coaching houdt zich specifiek bezig met problematiek gericht op schoolwerk. We gaan samen antwoord vinden op de vragen ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat kan ik?’. We kijken wat nodig is om het schoolwerk op de rit te krijgen en kijken daarbij naar aspecten als:

  • motivatie en discipline
  • doorzettingsvermogen en doelen stellen
  • leren leren en plannen
  • faalangst en stress