Examentraining Wiskunde A

ExamenGeslaagd biedt tweedaagse examentraining aardrijkskunde aan voor havo en vwo. Je wordt daarin klaargestoomd voor het Centraal Examen. Alle examenonderwerpen passeren tijdens de trainingsdagen de revue.

Het vak wiskunde A vergt enige theoretische kennis, maar vooral veel oefening. Wiskunde is een vaardigheid en vaardig word je vooral door iets vaak te doen. 

 

Waarom examentraining ExamenGeslaagd?

Dagindeling examentraining wiskunde A

De examentraining wiskunde A begint ochtend om negen uur en eindigt om zes uur. Een dag tijdens de examentraining wiskunde A bestaat uit blokken met daartussen korte pauzes en halverwege de dag een langere lunchpauze.

Opbouw van examentraining ExamenGeslaagd

ExamenGeslaagd zorgt er voornamelijk voor dat de stof herhaald word en is er veel aandacht voor theorie, oefeningen en vragen. Elke dag is verdeeld in blokken en tijdens elk blok wordt een onderwerp behandeld. De blokken worden telkens geopend met een korte en duidelijke toelichting van een ervaren hoofddocent hierna moeten de studenten de theorie lezen.

Tenslotte gaan we met de leerling zoveel mogelijk examenopgaves maken. Deze zullen vergelijkbaar zijn met het eindexamenniveau. De nadruk van de twee dagen ligt op het maken van zoveel mogelijk opdrachten om zoveel mogelijk verschillende vraagsoorten te oefenen.

De training zal tevens worden afgesloten met een proefexamen die onder de omstandigheden van het CE zal worden afgenomen. Hierdoor krijgen de leerlingen alvast een idee hoe het Centrale Examen eruit gaat zien en zullen ze deze met meer zelfvertrouwen betreden.

De eindexamentrainingen van ExamenGeslaagd worden altijd in kleine groepen gehouden om alle mogelijk vragen te kunnen beantwoorden. Tevens voelen leerlingen zich hierdoor sneller op hun gemak. De klassen bestaan dan ook uit maximaal vijf personen.