Examentraining Biologie

ExamenGeslaagd biedt tweedaagse examentrainingen biologie aan voor havo en vwo. Je wordt daarin klaargestoomd voor het Centraal Examen. Alle examenonderwerpen passeren tijdens de trainingsdagen de revue.

Cellen, fotosynthese, het menselijk lichaam. Biologie omvat veel onderwerpen en nog veel meer begrippen. Met behulp van onze ervaren exametrainers, kunnen wij je helpen om weer overzicht in je leerstof en plezier voor het vak biologie te krijgen.

Waarom examentraining ExamenGeslaagd?

Dagindeling examentraining biologie

De examentraining biologie begint ochtend om negen uur en eindigt om zes uur. Een dag tijdens de examentraining biologie bestaat uit blokken met daartussen korte pauzes en halverwege de dag een langere lunchpauze.

Opbouw van examentraining ExamenGeslaagd

ExamenGeslaagd zorgt er voornamelijk voor dat de stof herhaald word en is er veel aandacht voor theorie, oefeningen en vragen. Elke dag is verdeeld in blokken en tijdens elk blok wordt een onderwerp behandeld. De blokken worden telkens geopend met een korte en duidelijke toelichting van een ervaren hoofddocent hierna moeten de studenten de theorie lezen.

Tenslotte gaan we met de leerling zoveel mogelijk examenopgaves maken. Deze zullen vergelijkbaar zijn met het eindexamenniveau. De nadruk van de twee dagen ligt op het maken van zoveel mogelijk opdrachten om zoveel mogelijk verschillende vraagsoorten te oefenen.

De training zal tevens worden afgesloten met een proefexamen die onder de omstandigheden van het CE zal worden afgenomen. Hierdoor krijgen de leerlingen alvast een idee hoe het Centrale Examen eruit gaat zien en zullen ze deze met meer zelfvertrouwen betreden.

De eindexamentrainingen van ExamenGeslaagd worden altijd in kleine groepen gehouden om alle mogelijk vragen te kunnen beantwoorden. Tevens voelen leerlingen zich hierdoor sneller op hun gemak. De klassen bestaan dan ook uit maximaal vijf personen.