Bijles Latijn

Latijn en Grieks zijn klassieke talen: ze worden niet meer gesproken, maar worden wel onderwezen op het gymnasium.

 Bij academische opleidingen zoals geneeskunde en rechtsgeleerdheid nog volop gebruik gemaakt van Latijnse termen en uitdrukkingen. Dit alles betekent niet dat het leren van Latijn en Grieks makkelijk is: vooral het Griekse alfabet en de vele Latijnse naamvallen en geslachten moeten goed geoefend worden. Hiervoor hebben wij diverse ervaren bijlesdocenten die uw kind kunnen helpen.

Tijdens een bijles Latijn wordt gefocust op de stof die voor de betreffende leerling moeilijk is. De bijlesdocent geeft uitleg, behandelt de voor de leerling lastige grammaticale constructies en oefent met vertalen en algeheel tekstbegrip. Latijn is een klassieke taal: Het wordt niet meer gesproken, maar worden wel onderwezen op het gymnasium. Natuurlijk proberen we de bijlessen zo goed mogelijk te laten aansluiten op de stof die op dat moment in de klas wordt uitgelegd.Niet alleen door je te overhoren en samen met jou oefenopgaven te maken, maar ook door je studietips te geven waarmee je zelf aan de slag kan.

Wat kan ExamenGeslaagd voor uw kind betekenen?

Wanneer uw kind Latijn als een lastig vak ervaart en extra hulp goed kan gebruiken, staan wij hem of haar graag bij met individuele bijles Latijn. Uit de evaluaties blijkt dat onze leerlingen en ouders de bijles Latijn enorm waarderen. Zij geven aan de lesstof beter te begrijpen en betere cijfers voor Latijn te behalen. 

Wij gaan graag door de persoonlijke begeleiding te geven, die leerlingen verder brengt. Daarom kan bijles een uitweg bieden! Een bijlesdocent die gepassioneerd is over het vak Latijn komt graag bij jou aan huis extra uitleg geven over de stof waar de leerling moeite mee heeft. Zo kan er samen aan huiswerk worden gewerkt of een toets worden voorbereid. Indien je liever op een andere locatie afspreekt, is dat zeker ook mogelijk! Dat zou bij jou op school kunnen of in een (universiteits)bibliotheek.

Waarom ExamenGeslaagd?

Na het bijlesverzoek

ExamenGeslaagd zorgt dat er zo snel mogelijk een goede bijlesdocent op de stoep staat. Wij zijn niet een geautomatiseerd bijlesbureau, maar een bijlesbureau die zo persoonlijk mogelijk een geschikte bijlesdocent voor de leerling wil vinden. Wij bellen iedereen terug die via internet een aanvraag indient. Hierdoor kunnen wij de meest passende bijlesdocent selecteren voor iedere specifieke leerling en zijn of haar situatie. 

Wij zijn natuurlijk telefonisch, per mail bereikbaar voor vragen, iedere werkdag vanaf 9.00 tot 21.00 uur en weekenden van 9.00 tot 18.00 uur. Vaak komt het ook voor dat we doorwerken tot een later tijdstip. We zetten alles op alles om zo snel mogelijk te kunnen starten met de bijlessen.

Vestigingen

Almere
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag
Eindhoven
Enschede
Groningen
Leiden
Lelystad
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Rotterdam
Tilburg
Utrecht
Wageningen
Wassenaar
Zoetermeer
Zwolle
Elders

Niveaus

Basisschool
Middelbare school
MBO
HBO
Cursussen
Toetsen